۱۳۸۹ فروردین ۱۰, سه‌شنبه

شاهزاده رضا پهلوی در مصاحبه با دویچه وله : اساس دمکراسی پشتیبانی از حقوق بشر است.


مهندسی آگاهانه آینده بدون فهم گذشته و تاریخ ممکن نیست. رضا پهلوی شاهد دو جنبش مهم و سرنوشت‌ساز بوده است. جنبشی که سرنگونی حکومت پهلوی را در پی داشت و جنبشی که حکومت ولایی را به چالش می‌کشد. رضا پهلوی در گفت‌وگو با دکتر جمشید فاروقی، رئیس رادیو و آنلاین بخش فارسی دویچه وله نگاهی دارد به درس‌هایی از این تاریخ پر فراز و نشیب. این گفت‌وگو در حاشیه کنفرانس مطبوعاتی جامعه بین‌المللی دفاع از حقوق بشر در شهر بن آلمان انجام شده است.
دویچه‏وله: آقای رضا پهلوی، از این که دعوت ما را برای گفت‏وگو پذیرفتید، سپاس‏گزارم. با توجه به این که ایام نوروز است، می‏توان گفت‏وگو را با یک پیام کوتاه نوروزی شروع کرد.

۱۳۸۹ فروردین ۷, شنبه

خبر اضطراري: ضرب و شتم و اهانت به آيت الله بروجردي در زندان

صبح امروز، آقاي بروجردي در بند ویژه روحانیت مورد ضرب و شتم و اهانت مامورین زندان قرار گرفت و تهدید به انتقال به بند انفرادی گردید. مسئولين زندان تا اين ساعت، در این باره هيچ گونه توضيحي نداده اند ولي آنگونه كه از شواهد امر پيداست، این اقدام ددمنشانه، يك تراژدي از پيش طرح ريزي شده می باشد كه درپي ناكامي مسئولين دادسرای ويژه روحانيت در توطئه هاي اسفند ماه گذشته، انجام گرفته است. دادستان قدياني طي اسفند ماه گذشته بارها آقاي بروجردي را تهدید به تشدید آزارها نموده بود.
شنبه، 7 فروردين 1389، 27 مارچ، ساعت 17

۱۳۸۹ فروردین ۶, جمعه

عريضه اي براي زندانيان و عزيزانشان در تعطيلات نوروز

تعطیلی ملاقاتهای زندانی با خانواده اش در ایام نوروز، ظلم مضاعفی بر روح و جسم همسر، فرزندان و عزیزان شخص بازداشت شده است که مغایر با اصول بشردوستانه مي باشد؛ به ویژه برای کسانی که طی سالهای متمادی در حبس بوده اند و ایام طولانی از بازداشت آنها در بندهای ایذائی می گذرد. حقوق بشر جهاني ایجاب می کند که هرچه زودتر به این ستم شکننده خاتمه داده و ترتیب دیدار گرفتاران سلول، میله، قفل و ديوارهاي بلند را با بستگانشان بدهند تا نشاني از ترحم ديني و تفقد مذهبي حاكم ديده شود و دلهاي هزاران مصيبت زده فراق و جدائي، عافيت يابد و عيدي اندكي به محنت زدگان قضائي داده شود .

۱۳۸۸ اسفند ۲۹, شنبه

فرخنده باد نوروز بر ایرانیان

گرامی میداریم حلول سال نو و سرآغاز بهار و زندگی را و بدین امید این عید باستانی نیاکانمان را جشن می گیریم که سرآغازی باشد بر جشنواره نور و آزادی بر ایران زمین و پایانی باشد بر سیاهی تاریک اندیشان ولایت فقیه در سرزمین پاک ما ایران .
امسال اما نوروز در ایران حالی و هوایی دیگر گونه دارد . جا دارد شادی هایمان را با خانواده های زندانیان سیاسی عقیدتی و تمامی آسیب دیدگان راه آزادی قسمت نمائیم و در وقت گره زدن سبزه ها ، دلهایمان را برای پیکاری نو با واپسگرایان و متحجران ولایت فقیه بهم گره زنیم و با هم عهد بندیم که تا آزادی وطن لحظه ای ننشینیم .
ای هموطن ؛ بیائیم همه با هم در لحظه تحویل سال برای آزادی تمامی زندانیان ایران زمین دست بدعا برداریم .

۱۳۸۸ اسفند ۲۸, جمعه

اعترافات دادستان قدیانی و فاش شدن توطئه اي ديگر در دومین دیدار با آقای بروجردی طي اسفند ماه 1388


در آخرین هفته سال 1388، آقای جعفر قدیانی دادستان ویژه روحانیت و معاون جدیدش آقای احمدی که اخیرا به عنوان رئیس دایره اجرای احکام دادگاه ویژه روحانیت و قاضی ناظر بر زندان منصوب گردیده است ، به همراه تنی چند از مسئولین زندان، در بند ویژه روحانیت اوین با آقای بروجردی ملاقات نمودند. برخی از نکات مهم این دیدار که به نوعی اعترافات دادستان قدیانی محسوب می شود، به شرح زیر است: 
1. نظر گردانندگان فعلی حکومت نسبت به جایگاه واقعي آقای بروجردی:
دادستان قدیانی در معرفی آقای بروجردی به مسئول جدید، گفت: "ایشان رهبر دین غیر سیاسی است و بطور دائمی و علنی اصول انقلاب و مخصوصاً اصل ولایت فقیه را زیر سئوال برده و می برد."

۱۳۸۸ اسفند ۲۵, سه‌شنبه

گزارش وزارت خارجه آمریکا در باره وضعیت حقوق بشر در ایران


گزارش سالانه حقوق بشر وزارت خارجه آمریکا هفته پیش منتشر شد. طبق این گزارش، اوضاع حقوق بشر در ایران در سال ۲۰۰۹ نسبت به گذشته بدتر شده است. در این گزارش از نظام ایران به دلیل سرکوب خشونت بار معترضین به انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری انتقاد شده و همچنین رژیم را به افزایش فشار بر علیه فعالان حقوق زنان، دانشجویان، و اقلیت های قومی و مذهبی متهم می کند.

در این گزارش در مورد وضعیت آیت الله بروجردی آمده است:
آیت الله کاظمینی بروجردی با وجود تقاضایش برای مرخصی استعلاجی تا کنون در زندان اوین، در بند ویژه روحانیت نگهداری می شود. به زعم فعالین حقوق بشر ایشان از زمان بازداشتش در سال 2006 در یک سلول انفرادی بدون دسترسی به وکیل مستقل نگهداری می شود.
وی پیش از بازداشت، بخاطر اعتقاد به جدایی دین از سیاست، متحمل فشارهای زیادی از جانب نظام گردیده بود.

۱۳۸۸ اسفند ۲۱, جمعه

بازدید دادستان ویژه روحانیت از زندان اوین

دادستان ویژه روحانیت، آقای جعفر قدیانی، هفته گذشته از بند ویژه روحانیت زندان اوين بازدید نمود. بنابر گزارشات رسیده ، در حین بازدید زماني كه ایشان با آقای بروجردی مواجه شد، تحت تاثیر وضعيت حاد جسمي این روحانی زندانی قرار گرفت و در جواب اعتراضات این زندانی عقیدتی سیاسی در خصوص نقض حقوق قانونی اش از جانب حکومت گفت: ما نمی توانیم با درخواست مرخصی درمانی شما موافقت کنیم زیرا مخالفت آشکار شما با اصل ولایت فقیه، محبوبیت در بین مردم و ارتباطهای گذشته شما با رسانه های خارج از کشور، باعث تشدید نگرانی های حکومت در این شرایط نا آرام کنونی شده است.
لازم به ذکر است که تا کنون، به جز مسئولین بلند پایه دادگاه ویژه روحانیت، هیچ یک از مسئولین قضائی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی ، اجازه بازدید از این بند مخوف را نداشته اند.

۱۳۸۸ اسفند ۱۶, یکشنبه

نقدی بر اندیشه آیت الله بروجردی در رادیو پرشین، برنامه اندیشه ها

پیرو انتشار رساله مهم و تأمل برانگیز آیت الله بروجردی در رد ولایت فقیه، خانم ویکتوریا آزاد، روزنامه نگار و فعال حقوق زنان به بررسی ابعاد و زوایای مختلف این رساله پرداخت.
خانم آزاد ضمن معرفی آیت الله بروجردی به عنوان یک مبارز صلح طلب و دموکراسی خواه، تقریر چنین رساله ای را از درون زندان بسیار مهم قلمداد مینماید و می گوید :
" فکر میکنم که بسیاری از آیات عظام اگر جرأت داشته باشند باید یک سندی در رد این سند ارائه بدهند و یا اگر سکوت کردند یعنی که این سند در واقع به لحاظ اصول اسلامی و به لحاظ پایه های اعتقادی اسلامی سندیت دارد "
این فعال حقوق بشر ضمن مهم دانستن انتشار چنین رساله که اصل ولایت فقیه را نشانه گرفته است می گوید : " در عرصه نظری بسیار حائز اهمیت هست که کسانی باشند که این اصول رو به نقد و چالش بکشند و فکر میکنم این بسیار حائز اهمیت هست که این برداشتهای مختلف از آیات قرآن به بحث گذاشته بشود " وی در ادامه می گوید : " اگر ما رژیم مبتنی بر دموکراسی داشتیم امروز همین رساله باید یکی از مسائل مورد بحث و چالش برانگیز رسانه ای میشد و راجع به آن گفتگو میشد، تفحص میشد. همان گونه که ما در کشورهای غربی شاهد هستیم که مبانی مختلف ایدئولوژیکی، باورهای مذهبی و غیر مذهبی و اصولا مقولات مختلف اجتماعی و سیاسی و اقتصادی به چالش و بحث و گفتگو گذاشته میشه. ولی متاسفانه با وجود چنین رژیم استبدادی باید چنین فقهایی و چنین صاحب نظرانی بجای اینکه به تفاسیر و تعابیر و ترویج و تبلیغ دیدگاههای خودشون مشغول باشند باید عمرشان را در زندانها بگذرانند "
این فعال سیاسی، مباحث مطرح شده درباره آزادی اعتقادی را یکی از اصول مهم و مسلم این رساله می داند و ضمن دفاع از دیدگاههای آیت الله بروجردی درباره سکولاریسم می گوید : " به نظر من جایگاه آیت الله کاظمینی بروجردی در جنبش سکولاریسم ایران حائز اهمیت است "
جهت شنیدن فایل صوتی لطفا اینجا کلیک نمایید

۱۳۸۸ اسفند ۱۳, پنجشنبه

زن در جغرافیای فکری آیت الله بروجردی



گرامی باد 8 مارس روز جهانی زن
یکی از موضوعات حساس و بحث انگیز که سالهای متمادی اذهان دول متمدن و روشنفکران منصف و اندیشمندان مترقی را به خود مشغول داشته و قلم فرسائیهای چندی در این باب به ثبت رسیده، تبیین و تعیین حدود و مرزهائی جهت « حقوق زنان » است. با وجود اینکه جامعه مدنی امروز تاب و توان تحمل هر نوع تبعیض، استبداد و خودمحوری را از دست داده و تا حد زیادی عامل و باعث مهار جنسیت سالاری گردیده، لیکن بعد از گذشت قرنها، هنوز رنسانس اندیشه ها به بلوغ کامل خود نرسیده و نتوانسته اساسنامه جامع و کاملی در ارتباط با حقوق و مزایای این مخلوق زیبای الهی ارائه دهد و تضادهای فکری و اعتقادی انبوهی در کیفیت و چگونگی اجرائیات و تقسیمات مربوطه که بعضاً از حد صوری خود عدول ننموده وجود دارد